NÅR GARNET DRILLER // COPYCAT..

MUND LORT OG SURE OPSTØD ER I LÆNGDEN BARE SÅ TRÆTTENDE..

Medina_koncert_Radi_988524m

Jeg har altid sagt at det der kan få mig op af stolen er når folk behandler børn og mennesker dårligt. Det var ikke helt ment i denne sammenhæng – men jeg bliver stadig nødt til at tage bladet for munden.

Min mor fylder 50 år idag (tillykke mutti) og i gave fik hun billetter til Medina koncerten igår i koncertsalen. Jeg troede at jeg havde bestilt nogle top gode billetter Orkestre B – række 1, sæde 1 & 2 pladser.. Fuck yay. Perfekte sæder og med udsyn til Medina up close. Troede jeg. Men realiteten ville noget andet. Hele koncerten sad vi desværre og kiggede på hendes ryg.. Altså når hun ikke gik rundt i salen og sendte kys til alle.. såååå sød. 😉 På trods af mega dårlige sædepladser og udsyn til hendes smukke behind – var vi stadig meget bevæget over koncerten. Jeg måtte flere gange tage mig selv i ikke og begynde og græde, fordi hun var så dyb og hudløs blottet for hvad sangene betød og hvorfor hun havde skrevet dem.
Jeg var så rørt da jeg kom hjem i går aftes og måtte fortælle Mr. M stolpe op og ned over hvor god hun havde været.

Den holdning skulle selvfølgelig deles og da jeg ankom på arbejde idag, måtte jeg straks fortælle om hvor sindssyg god koncerten havde været – og måtte lige google hvad anmelderne havde skrevet. Den første anmeldelse jeg faldt over var denne fra Thomas Treo…

Medina har fået en dårlig idé.

Popstjernen er draget på en akustisk danmarksturné, som hun kalder ?Tæt på?, men man havde lyst til at løbe langt væk, da hun gav den første af to udsolgte optrædener i Koncerthuset i København.

Det afdæmpede koncept udstillede fuldstændigt Medinas mangel på format som poet, sangerinde og performer, og de 85 minutter mindede om en meget lang og meget kikset audition til ?X Factor?.

Numrenes velkendte studieversioner er ikke banebrydende kunst, men bagateller som ?Vi to? og ?Kun for mig? fungerer som diskofil døgnfluepop.

Sangene mistede derimod fuldkommen deres effekt i umusikalske og aldeles fesne arrangementer spillet af et uengageret 8-personers orkester, der lød som om, de havde kollektiv diarré.

Dolkede sig i hjertet
Aftenen blev bestemt ikke mere interessant af, at Medina mellem numrene afslørede en bemærkelsesværdig mangel på situationsfornemmelse og selvironi, der blandt andet resulterede i, at hun introducerede ?Har du glemt? med ordene ?I er velkomne til at lukke øjnene?. Hvad med ørerne?

Det virkede lettere tragikomisk, at hun selv havde bundet et hvidt bånd om hovedet, for sådan et havde man hårdt brug for, når hendes skingre fraseringer skar enerverende gennem lokale og kranie.

Medinas melodramatiske fremtoning indebar blandt andet, at hun understregede følelserne i ?Mest ondt? ved at lade som om, hun dolkede sig i hjertet med ansigtet vredet i smerte. Og lidelsesfuldt var det.

Publikum var en broget blanding af overraskende mange voksne, men der var alt fra børn til bedsteforældre, som dog ikke virkede synderligt begejstrede, før de rejste sig og hyldede elendigheden med klapsalver til sidst.

Ekstranummeret ?Jalousi? var en helt ny kærlighedssang (surprise!), og den skal nok blive et hit, for den lød nogenlunde som alle de andre.

Medina lød ikke som sig selv. Hun lød værre end nogensinde.

???

Jeg må sige at jeg er i chock… Hvordan er Danmark blevet sådan et sted hvor det bare er blevet tilladt at sende sådan en gang mundlort ud i cyberspace – hvor man er så afstumpet at man kun kan se sin egen næse og sit eget musik behov eller bare generelt – for det er faktisk også blevet en tendens i blog land, men det er et helt andet indlæg – den kommer snart, men lige nu drejer det sig om Medina.?

Jeg er ærligt så pinlig over at kalde mig Dansker og over at være i samme “familie” som Thomas Treo – og hans sure opstød. Det kan kun få mig til at tænke om manden måske har brug for en krammer eller en røvfuld. For jeg har allermest lyst til det sidste.
Sidst jeg tjekkede der var det ikke sådan at man kommunikerede i den voksne verden. Man kan skrive sin mening på mange måder og det er bestemt ikke på den måde at jeg ville formidle et budskab. Syntes det er så ærgerligt den tendens at der er kommet at man bare tror at fordi man har noget på hjertet – så behøver man ikke tænke på andres følelser mere. Det gør mig rigtig ked af det.

Min mening om Medina´s koncert er at det er den bedste koncert at jeg nogensinde har set. Og jeg er ikke sådan stalker fan af hende – jeg er den type hvor benet begynder og vippe når jeg høre hendes musik. Hun gør mig i godt humør og hendes sange giver mig noget at tænke over. Hun rør mig og hun varmer mit hjerte. Hun fortjener ikke den omtale at han har givet hende, på igen måder. Plus han skriver at hendes orkester ikke var “til stede”… Hvis de ikke var det, så ved jeg simplethen ikke hvor i alverden at de var – for jeg følte dem helt oppe hvor min mor og jeg sad.

Medina ROCKS der er ikke mere og sige. Hun er en ukronede dronning og jeg har stor respekt for hende og hendes sange og hun gav mig lyst til at kramme hende efter koncerten.

Var der nogen af jer der var henne og se hende?

26 kommentarer

  • Louise

    Jeg er helt enig. Den danske sprogkultur har taget en drejning i den forkerte retning. Jeg kan egentlig godt lide, når tingene bliver sagt lige ud, men det er som om der er kommet en Thomas Blachmann-agtig tendens indenfor kulturens verden nu, hvor det der kommer ud er en strøm af barske og sammensætninger, der gør et indtryk på en på grund af den måde det bliver sagt på og ikke på grund af dets indhold. Vi skulle allesammen som danskere tænke lidt over, hvordan vi formulerer tingene engang imellem. Det tror jeg, at vi allesammen ville have godt af 🙂

    Når det så er sagt, så har jeg desværre også været til en koncert med Medina, hvor hun ikke sang synderligt godt. Det kan have været på grund af lyden det pågældende sted, for ellers kan jeg egentlig meget godt lide hende. (Sagt på en respektfuld måde og det var slet ikke svært ;)).

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • Pernille

    Lige mine ord! Var ikke til koncerten,så det kan jeg ikke udtale mig om, men man bliver sgu træt af at høre på dem, der kun lukker lort ud og altid tager det negative perspektiv.
    Men når det er sagt – så tak for rigtig god læsning, Rikke. Det er altid en fornøjelse og inspiration at læse med hos dig:-)
    Mange hilsener
    Pernille

    Siden  ·  Svar på kommentar
    • The Insider

      Tusinde tak pernille, hvor er du sød. Tak for den positive udtagelse – det er sådan noget der gør min dag god.

      Så krammer til dig.

      XX
      Rikke

      Siden  ·  Svar på kommentar
  • NInaE

    Han er virkelig ikke en særlig god anmelder ham Treo. Han synes alt er noget skidt og ser tydeligvis ikke publikums forbindelse til sangeren. Var til koncert med Macklemore og Ryan Lewis koncert her den 1. oktober. Her lavede Treo en virkelig dårlig anmeldelse. Og koncerten var viiiirkelig viirkelig god. Har aldrig i mit liv været så træt alle vejne af at hoppe, klappe, danse og råde til en koncert.
    Den er ærgeligt at man ikke vælger en anmelder der rammer aldersgruppen. Fordi en 50 årig kunne ikke være mere ligeglad med den koncert jeg var til. Og det er måske i virkeligheden 45+ Treo henvender sig til.
    Udover at det giver et forkert billede lærer det os jo også at forhold os anerledes til kunsterne, fordi det er jo ligemeget hvor mange der ikke kan lide dem så vil der altid være nogen der forguder dem. Tænk at være Medina og ligge sit liv sådan frem også blive svinet til den ene gang efter den anden.
    I fredags var jeg hos en veninde som havde veninder på besøg som jeg ikke kendte. Efter en halv times tid falder snakken på twerking og en af veninderne kender så ikke til det. Jeg forsøger at demonstrerer det, men siger samtidig at jeg ikke kan finde ud af det. Også siger hun grav alvorligt at det er nok fordi jeg ikke har nogen røv?? Det skal lige siges at jeg er en ganske almindelig 36 og mangler ikke numse. Men siden hvornår er det blevet okay at sige sådan til fremmede mennekser? Synes det var modbydeligt at høre fordi det blev sagt på sådan en dømmende måde. Kunne ikke finde ud af om det var jalousi eller bare mangel på pli, ubehageligt var det i hvert fald.

    HÅber Medina har lært at sie de dårlige fra og glæde sig over responsen fra fansene istedet.

    Siden  ·  Svar på kommentar
    • Sofie

      Problemet med at udvælge anmeldere, der elsker en kunstners værk er, at man får ubrugelige fan-girl anmeldelser. Hvordan ville Twilight anmeldelserne se ud, hvis du smed en 13-årig pige ind og se dem?! Man må gerne være kritisk over for noget, som måske ikke er godt nok – og en god anmelder kan saaaaaagtens se ud over egen næsetip og sige, jeg kan ikke så godt lide det, men damn, hun synger godt! På den måde er Thomas Treo fuldkomment inkompetent netop fordi han ikke kan det.

      Men det er det vildeste skråplan at håndplukke anmeldere, jeg ville aldrig gide at læse en tween anmelde fx One Direction! Jeg vil gerne have noget ekspertviden, der kan forklare hvorfor noget ikke fungerer, ikke bare OMGOMGOMG Medina er SÅÅÅÅ COOO 😛

      Siden  ·  Svar på kommentar
  • Cecilie

    Thumbs up Rikke!:)

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • Klapsalver til både Medina og dig!
    Velskrevet – og well put!

    Det er ikke første gang jeg forarges af de
    “Bitterfisse”inspirerede anmeldere, og trenden
    fortsætter med garanti ufortrødent.

    Jeg havde fornøjelsen af hende i Aarhus, og
    jeg mærkede hende helt til tårerne pressede på.

    Lad os håbe journalistikken i Dk snart bliver
    professionel igen 😉

    /Linda

    Siden  ·  Svar på kommentar
    • The Insider

      Jeg bliver lige så chokeret som søde. jeg kan snart heller ikke se en ende på det her sprog- Det er sørgeligt og jeg har ondt af vores børn de skal vokse op i sådan et land / sprog.

      XX
      R

      Siden  ·  Svar på kommentar
  • En ting er meget vigtigt at tænke på, når det kommer til Treo. Han er ansat hos EB for at skabe ravage og få kliks. Jo mere grotest og grænseoverskridende en overskift, jo flere kliks. Som da an kaldte Lana del Rey for en narrefisse, gik folk jo helt i koma og det blev diskuteret i medierne. Tænk lige på hvor mange mennesker der har klikket sig ind for at læse anmeldelsen!? Som derefter har tjent rigtig mange penge til EB.
    Lidt a la da CCN gjorde Miley Cyrus´ VMA optræden til top story. De gjorde det pga kliks og penge.

    Men ja, det er et trist samfund vi lever i, hvor man kan gemme sig bag computeren og sige hvad man vil.

    Det er en trist verden vi lever i…

    Siden  ·  Svar på kommentar
    • Mille

      Enig! Google anmelderens navn, og du finder ud af, at han er en “trol”. Og dermed en person hvis artikler man altid skal ignorere, fordi han bare er ude på at provokere…

      Godt du havde en god og bevægende koncert – det er virkelig det fedeste, når musik er i stand til at påvirke os sådan!

      Siden  ·  Svar på kommentar
    • The Insider

      Jeg har hørt om ham men jeg er ikke selv en der læser EB særlig tit – og jeg var bare så sikker på at Medina ville få et godt review da jeg selv syntes koncerten var god. Men det fik hun så ikke lige af ham.

      Det er sørgeligt en sprog der bliver brugt.

      XX
      R

      Siden  ·  Svar på kommentar
    • The Insider

      Ja det er en skam at det er sådan at vores børn skal opdrages. Jeg har selv et grimt sprog. Men det bliver ikke brugt i en sammenhæng hvor jeg taler til mennesker. Det bliver mere brugt sammen med veninder når vi sidder over et glas vino og fortæller røverhistorier. Jeg er ingen helgen og prøver ej på at udgive mig for en. Tværtimod.

      Men vi skal tale pænt. Basta.

      😉

      Dejlig dag

      XX
      R

      Siden  ·  Svar på kommentar
  • Amalie

    Har været til koncert med Medina ca fem gange i løbet af årene, og må desværre give Thomas Treo ret denne ene gang (hans måde at udtrykke sig på kan man så diskutere ;)) – nemlig at Medina intet talent har live- hun synger falsk og laver nogle frygtelige fraseringer.. Jeg har tit tænkt at det er utroligt hun kan blive så populær… Men du har måske fanget hende på en god aften, det er ihvertfald dejligt at høre at I havde en skøn oplevelse. 🙂

    Siden  ·  Svar på kommentar
    • The Insider

      Hej Amalie.

      For mig drejer det sig faktisk ikke om Medina. Det drejer sig mere om den måde der bliver snakket på i denne verden. Jeg er ingen helgen selv – trust me. Men jeg taler ikke grimt til andre. Vi har mistet respekten for hinanden – den røg samtidig med reality programmer og det blev “okay” at vi bare lukkede mundlort ud til andre – ligegyldigt hvor sårene det var.

      Vi burde alle kramme istedet for at kaste med grimt sprog. Grimme ord skaber krig – dem behøver vi ikke flere af.

      XX
      R

      Siden  ·  Svar på kommentar
  • John

    Er det ikke lidt vildt at generalisere Danmark ud fra en notorisk skeptiker som Thomas Treo? Jeg synes, du kommer med nogle lige så frastødende udtalelser, som han gør ved at sige, at du skammer dig over at være dansker, fordi en landsmand siger noget du ikke kan lide. Han er hård, bevares, men det er trods alt stadig blot popmusik han udtaler sig om, og udelukkende henvendt til det danske publikum. Det er altså ikke diskriminerende eller krænkende udtalelser, blot unuancerede holdninger.
    Hvis du mener, at han er så lavt et menneske, så burde du også kunne se udover hans udtalelser.

    Just saying.

    Siden  ·  Svar på kommentar
    • The Insider

      Wooow en mand på bloggen – hold da op. Dejligt.
      Skulle du lige ind og sørge for det ikke blev for rødstrømpe agtigt her i cyberspace..? 😉
      Hvis du mener at jeg skal se igennem det at han skriver – så er det vel også okay det er vice versa. Nu går jeg ikke ud fra at du er en der fast følger min blog – men blot på en eller anden måde faldt over linket på nettet. For hvis du gjorde ville du også vide at det her er min personlige blog – med mine personlige meninger. Ikke blot et EB debat forum hvor man får lov til at smide mudder efter hinanden. I min verden og på min blog skal man tale pænt og jeg er personligt træt af alle de mennesker der tror det er okay at bare fordi man har noget at sige, så kan man formidle det på alle leder og kanter at man ønsker også selvom det er sårende. Du kan sige ting på mange måder og konstruktivt kritik er altid velkommen – men sådan en slags hensynsløs anmeldelse er i min optik så forkert.

      Så er det mig der er forkert på den fordi at jeg gerne vil have folk til at tale pænt – eller det ham der er på den rigtige side med sin “unuancerede holdning”??
      Jeg tror godt jeg ved hvem jeg ville være venner med – og det er ikke ham. Men gælder det egentlig ikke mest om at det drejer sig om at jeg skriver om en mand – for tror ikke du havde gidet bruge tid på at kommenterer på en “pige blog” hvis det drejede sig om at jeg synes at Ex. Helle Thorning fik for meget botox?¨

      Jeg vil her fra og til den dag jeg ikke er her mere, kæmpe for at man skal tale pænt. hvordan skal vores børn ellers vokse op. Skal de alle ligne Thomas Treo eller andre med den samme mangel på opførsel. Det er jo ikke for sjovt at der bliver brugt penge på en reklame med hovedeemnet “Tal ordentligt” .. For vi er blevet et land hvor grimt sprog er blevet en del af ordbogen og det syntes jeg er meget trist.

      Grimme ord skaber krig og dem har vi ikke brug for flere af.

      Hvor blev respekten af for hinanden?

      Go´dag

      XX
      R

      Siden  ·  Svar på kommentar
  • Christina

    Jeg var også inde og se Medina i Koncertsalen, og hold nu op hvor er hun bare et vidunderligt menneske! Jeg er egentlig ikke den store fan af hende, jeg hører aldrig hendes musik når jeg bare er herhjemme, det var derfor billetter jeg havde givet min veninde i fødselsdagsgave. Derfor må jeg indrømme at jeg heller ikke havde de helt store forventninger til koncerten, men er du gal hvor blev jeg bare SÅ positivt overrasket! Det var så intimt og flot, bandet var fantastisk og hun sang virkelig godt. Hun var så jordnær og sød. Derfor kan det også bringe mit pis i kog, at sådan en bitter eksistens som Treo kan finde på at skrive så nedladende. Tænk man kan finde på at synke så lavt, og svine et menneske til, som gør så forfærdelig meget for at glæde alle mennesker omkring sig. Tænk at de sociale medier har taget den drejning.

    Siden  ·  Svar på kommentar
    • The Insider

      Jeg syntes virkelig det er en skam. Sådan en skam. Man har mistet respekten for hinanden. Øv

      XX
      R

      Siden  ·  Svar på kommentar
    • The Insider

      Jeg er egentlig fuldstændig lige glad med hvad Thomas Treo skriver. Det er mere at vi danskere har fået en fælles opfattelse af at mundlort bare kan smides hvor vi lyster og respekten for hinanden er røget samme vej som det pæne sprog. Det er en skam

      XX
      R

      Siden  ·  Svar på kommentar
    • Sofie

      Men Rikke, har du nooooooogensinde fx været på Reddit? Eller 4Chan (by the way, gå aldrig derind, jeg tror sgu ikke at de fleste piger kan holde til det 😛 ). MEn daaaamn, der har man trolls, der ødelægger folk! Og det er altså næsten kun amerikanske mænd, der sidder i deres kælder og bitcher om alting. Det har intet med danskhed at gøre! Det har udelukkende noget med anonymitet og egocentrisme at gøre. INTET med danskhed at gøre, vi er faktisk ret venlige mod hinanden, da der er så få af os i DK – I USA kan du sgu svinde alle til, du kommer aldrig til at møde dem igen. Her kan Treo få medieomtale i ugevis blot pga en hård anmeldelse. Det siger meget om, at det for danskere ikke vil acceptere sådan noget. En dårlig anmeldelse ville altså aaaaaldrig blive snakket så meget om i andre lande. Jeg tror, at du skal passe på med at sige dansk=lort. Det er blot dumme mennesker=lort 🙂

      Siden  ·  Svar på kommentar
  • Trine A.

    Godt brølt, søde..
    Læste anmeldelsen, fordi en linkede på FB, og blev faktisk decideret chokeret over hans ordvalg… måske er det bare for længe siden jeg har læst anmeldelser, men den var jo aaalt for grov… faktisk så grov, at den for mig blev useriøs, uproffesionel – og utroværdig…

    så er slet ikke overrasket over at du havde en god oplevelse – man må jo bare håbe han ikke får skræmt andre væk…

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • Nu er jeg ikke fan af Medina, men derfor synes jeg ikke at det er nødvendigt og skrive sådan nogle anmeldelser 🙂

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • Jeg bliver lige nødt til at gentage: Treo gør det for at tjene penge til Ekstra Bladet.
    Han er notorisk kendt for at svine popstjerner og særdeleshed kvindelige popstjerner (på nær Britney, han er fan af Britney) til.
    Og det er ved Ekstra Bladet.

    Så hver evig eneste gang en af jer læser hans anmeldelse, har han gjort sit job rigtigt! For det skaber kontroverser hvilket betyder flere læser anmeldelserne og derfor tjener flere penge til EB.

    Grunden til at han er så kendt er jo netop fordi han skriver den slags. Og vi taler altså om en avis, hvor anmeldelserne bliver bragt, der også flere sider med annoncer for ludere og lever af sensationsjournalistik og paparazzi. Ikke umiddelbart det medie jeg ville gå til, hvis jeg ledte efter saglig journalistik.

    Så sæt jer udover ham, lad vær med at læse det han skriver, for Guds skyld lad vær med at dele hans anmeldelser eller tal om ham. Han er jo ligegyldig og gør det kun for en tings skyld: penge!!!

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • Ditte

    SÅDAN Rikke!!! Godt skrevet! Det er overhovedet ikke i orden og det er virkelig sørgeligt at Danmark er ved at blive til et sted hvor man mener det er ok 🙁

    – Nu glæder jeg mig endnu mere til fredag hvor det er min tur til at se Medina i Aalborg! TAK!

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • Anna

    Det er Thomas Treo altså… Alle ved, at han laver den slags anmeldelser, og det taler jo for sig selv. Han er jo bare en provokatør.

    Jeg har kun fulgt din blog i få måneder, men er meget hurtigt blevet meget glad for at følge dig. Dog blev jeg lidt træt i det, da jeg læste dette indlæg. At du smider ‘jeg kan ikke lide danskere, selvom jeg selv er dansker’-kortet, og siger, at du skammer dig over at være dansker pga én mand, gør mig lidt irriteret. At lave en analyse af den danske kultur pga. én provokatør er simpelthen usagligt. Jeg ville derimod tage din anmeldelse af koncerten seriøst, hvis du bare holdt dig til argumenterne for hvorfor, du synes koncerten var så god, og hvorfor du mente, at Thomas Treo anmeldelse var forkert.

    Jeg håber, at du forstår min kritik, og at det intet har med dig og resten af din blog og indlæg at gøre.

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • Thomas Treo får en 1. plads i at lukke mest mundlort ud, her i vores land… Var ikke til koncert med Medina, men har været til andre koncerter, hvor Treo også har skrevet “anmeldelser” som var så uprofessionelle…
    Det er simpelthen utroligt, at en mand som ham, som kaldes for “Journalist”, ikke kan finde ud af at udtrykke sig på en ordentlig måde. Og utroligt at han har det godt med at udgive sådan en anmeldelse i Cyberspace, hvor alle aldre kan følge med, og derved tro at det er en normal måde at kommunikere et budskab ud på…

    Flot og velskrevet indlæg Rikke, thumbs up!

    Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

NÅR GARNET DRILLER // COPYCAT..