AFTEN FAVORITTER // NELLY.COM

KØJESENGE // BØRN..

Bella fylder snart 5 år og vi har i nogen tid syntes at hendes seng som hun fik da hun blev født var ved at blive for lille til hendes lange korpus. Om natten kan vi høre at hun bankede ind i kanterne og det gjorde at hun selv vågnede om natten og listede ind til os. Det er hyggeligt nogle gange men hver nat er bare et No go.Vi orker det simpelthen ikke mere.
Derfor efter en lang snak aftalte vi at nu var det på tide at sige farvel til ZEBRA sengen og skifte den ud med noget praktisk, noget hun ville syntes der var sjovt, hvor hun følte sig tryg, noget som var i kvalitet og sidst men ikke mindst sikkert.
Får et sus i maven over tanken om at hun skal sove øverst i køjesengen. Men jeg ved at hendes ven Frederik har en og han sover på toppen – der er intet problem. Nogle gange skal man heller ikke se farer alle steder – men måske muligheder. Noget at moren her kunne lære.

KØJESENGE TIL BØRN

Jeg har lavet enormt meget research og har også fået nogle gode råd fra alle jer derude. Jeg har fundet de 4 senge at jeg syntes der var noget for os. Både på farver og deres look.

Seng nummer 1 IKEA: 
Ligner noget at jeg havde da jeg var lille og det bringer minder frem. Dog tror jeg at den er lidt for skrøbelig for min smag. Men jeg er helt tosset med farven.
Seng nummer 2 FLEXA:
Har jeg kigget på så mange gange på Fisketorvet – jeg har trukket Mr. M i ærmet og sagt “Se, see, seee, seeee, seeee” men han var ikke parat på det tidspunkt, han mente at ZEBRA sengen sagtens kunne du til hun var 7 år for det stod der jo på nettet.. Verdamte google search funktion… Jeg ser den lidt som eventyret hvor ulven prustede og pustede på huset… Den her seng ville kunne modstå en orkan – den rykker sig ikke. Det er et +++++!
Seng nummer 3 HOPPEKIDS:
Den er også fin – dog syntes jeg tykkelsen af sengen minder lidt om IKEA sengen – men den er enkel og hvid og sikkert meget funktionel.
Seng nummer 4 ROOM4KIDS:
Den minder meget om kvaliteten på FLEXA´s seng og den tror jeg også ville kunne stå imod en del – dog er jeg mere vild med slut finishen på FLEXA´s seng. Plus det virker som om kanten på sengen også er højere på deres seng – og det er virkelig noget der betyder noget for mig, at Bella ikke ruller ud over kanten og slår tænderne ud. Det skal være noget hvor jeg kan sove trygt om natten og ikke vågne hver 5 min og tjekke om hun er okay.

IKEA // FLEXA // HOPPEKIDS // ROOM4KIDS ..

20 kommentarer

  • Den fra IKEA er ret cool:)

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • Vi har lige købt højseng til F,og han er super glad for den. Jeg fik også et sus i maven over hvor højt oppe han skulle ligge. Men det går så fint, og heldigvis er kanterne jo høje, så de falder ikke ud 🙂

    Siden  ·  Svar på kommentar
    • The Insider

      Nej er det ikke rigtigt. Jeg får helt ondt i maven over det. Men ved hun vil være sej til det 😉
      Tror også der ville være rimelig mange sagsanlægninger hvis det skete. Det er jo Danmark, så kom vi op på mærkerne.

      XX
      R

      Siden  ·  Svar på kommentar
  • Kat

    Vi har haft den fra IKEA. Dem er mega høj og umulig at putte sit barn i plus den er vakkelvoren. Den er bedre til et barn på 12 synes jeg. Flexa er super godt, men af erfaring synes jeg den er for dyr hvis man har et barn som godt kan lide udskiftning.

    Siden  ·  Svar på kommentar
    • The Insider

      Hun kommer til at flytte hjemmefra med en seng på et flyttelad når hun er 18. Den seng kommer til at være den seng at hun skal ha´når hun køber hus. Så må hende og hendes kommende mand deles om at sove på toppen 😉 HA!

      😉
      XX
      R

      Siden  ·  Svar på kommentar
  • Camilla

    Vi har flexa til begge vores børn (de er 8 og 6) og det kan klart anbefales. Til den lille har vi en halvhøj , som måske er 130 cm, og der er perfekt så man kan se til ham og kysse godnat men samtidigt giver det fornemmelsen af høj seng og er lig med massere af opbevaringsplads nedenunder.
    Vi har købt begge dele brugt på dba og den kan klart anbefales!

    Siden  ·  Svar på kommentar
    • The Insider

      Ja det er rigtigt den laver de også. Ohhh Godnat kyssene er guld værd. Noted. 130cm. Er der mange penge at spare på DBA? Det tjekker jeg. 😉

      XX
      R

      Siden  ·  Svar på kommentar
  • Louise T.

    Jeg ville gå på Ikea sengen 🙂 Mine drenge (14 & 9) sover i en fælles, og den holder fint til både søvn og tumlen 😉
    Desuden har vi haft en Flexa (dog i træ), og den er tung at se på i længden, jeg er meget mere til det lidt mere lette look – og i deres lillebitte værelse, så ville en hvilket som helst af de 3 andre tage magten fra rummet 😉

    Du kan evt. vælge en af de andre IKEA versioner, så kan hun have den nederste køje, indtil Moren bliver tryg ved den øverste 😉

    P.S. Og med en god madras i, sover man også godt i den som voksen 😉 😉

    Siden  ·  Svar på kommentar
    • The Insider

      Bella har ikke et “stort stort” værelse men tror godt den ville kunne trække en seng der var lidt større. Jeg kan tænke mig til at 2 drenge giver den godt gas på tumlen. Der er piger nok lidt mere hygge – Jeg er en prinsesse og dette er mit slot agtig. Så man må sige IKEA har bestået testen hos jer 😉

      Dejlig aften

      XX
      R

      Siden  ·  Svar på kommentar
  • Nønne

    Her har vores store pige sovet i øverste køje siden hun fyldte 3 år – og hun er endnu ikke røget ned endnu:) Alligevel tænker jeg, at den fra IKEA er ret høj, hvis hun skulle falde ud… Og får I mindre børn på besøg, så skal I virkelig være over dem, hvis de er på Bellas værelse.
    Og som en nævner herover, så er den også for høj ift. når man skal putte dem mm.
    Men må indrømme, at jeg drømmer mig tilbage til teenageværelset, når jeg går forbi den i IKEA;)

    Siden  ·  Svar på kommentar
    • The Insider

      Så vidt jeg husker erindre jeg at du havde den sejeste højseng med skrivebord under – vi sad der i flere timer og rockede til:

      “Jeg si’r: Hallo, hallo
      Jeg ved godt, du er hjemme
      Ka’ du ikke ta’ og ta’ din telefon
      Hallo, hallo
      Jeg lytter til din stemme
      Men når båndet slutter er der aldrig nogen”

      Med Lonnie Devantier. Var så misundelig over at du havde mødt hende. Ohhh the good old days.

      😉

      Siden  ·  Svar på kommentar
  • Miss kat

    Pris og kvalitet hører altså tit sammen og når det gælder mine børn ofrer jeg gerne lidt nete (end på mig selv). Jeg har set på sengen fra IKEA og synes simpelthen den virker for vakkelvorn til jeg kan føle mig tryg. Vi valgte også en Flexa seng og jeg synes de er dyre, men på den anden side har vi to lækre senge senere til et teenageværelse eller som gæsteseng.

    Siden  ·  Svar på kommentar
    • The Insider

      Jeg giver dig helt ret. Pris går hånd i hånd. Lige med sådan en ting hvor man bruger den så mange timer om året – så er jeg også villig til at bruge ekstra. Hvor jeg til gengæld har det helt fint med at hun går i H&M tøj. Så ingen snobberi herfra. Vil bare gerne det bedste det for hende. 😉

      Siden  ·  Svar på kommentar
  • Min kæreste var også ekstremt nervøs for, hvordan det skulle gå med at sove i køjeseng, da vi flyttede ungerne (just fyldt 4 og 6) op i en køjeseng for et halvt års tid siden. Det er gået fint 🙂

    En af hans store bekymringer (ud over at de skulle falde ud om natten) var, om sengen kunne holde. De fleste senge, vi så på, synes han var alt for skrøbelige og spinkle i det. Vi endte med sådan en her:
    http://www.traevarer.dk/Senge-i-hvidlakeret.55/Anna-etageseng-70-x-190-cm,-hvidlakeret.2070.aspx
    Jeg kan virkelig anbefale den. Den kan også skilles i 2 og bruges som enkeltsenge senere. Og den er stor nok til en voksen (+ et barn! hvis det skal være…. Og det skal det jo nogle gange!) men alligevel ret smal i det = perfekt til det ikke så store værelse.
    (Den findes også med lyserød hule. Hvis man vil have en hule til…..)

    Mvh
    Mette

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • Åh Rikke, tænk jer godt om inden I køber en køjeseng, det er super upraktisk og man kan ikke lige putte med dem ved sengetid. Her er køjesengen røget ud til fordel for en god boxmadras, hvor vi voksne også kan ligge, når vi læser højt osv. Så kan man jo lave noget andet fedt på værelset, et legetelt, som hule eller lignende. Bare lige tanker herfra. Kh.Mette

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • My

    Prøv at tjekke dem de sælger i Ønskebørn, den model vælger jeg når den tid kommer, mest fordi den ikke er så høj (mommy likes)

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • Karoline

    Jeg researched rigtig meget da vi skulle købe køjeseng – der er kun ét rigtig fedt sted og det er ethjem.dk
    Det er ikke billigt men absolut det smukkeste og ved videre salg taber du næsten ingen penge da det er så populært. Held og lykke med at finde det rigtige for dig.
    Karoline

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • Fiona

    Hej Rikke
    Har du overvejet Emil sengen fra Ilva? Mine to drenge har sovet i den og ingen er faldet ud. Den ligner lidt room for kids modellen. Den mindste sover stadig i den, han er 13 (!) og ligger i den nederste køje, men et tæppe som forhæng – og elsker den huleagtige fornemmelse…(kunne være lokkemad til at sove nedenunder). Man kan eventuelt fjerne den øverste halvdel og få en fin enkeltseng med en lille reol i hver ende ud af det, hvis man bliver træt af at have så stor en seng på børneværelset..

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • Vi overvejer også – om nogle år selvfølgelig – at flytte drengene ind på samme værelse i en køjeseng, men lad os nu se 🙂

    Den fra IKEA er godt nok cool!! Men føj – højt oppe, hva’?

    Hov, når I nu ikke vil bruge hendes Sebra seng mere, sender I den så ikke til Nyborg så lille E kan få glæde af den? 😉

    Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

AFTEN FAVORITTER // NELLY.COM