TASTY DAYS // ILLUM..

NÅR MAN STOPPER OP OG MÆRKER EFTER..

SKATER SALLY2

Jeg må ærligt indrømme at jeg ikke er typen der sådan går og mærker på mig selv (okay det her starter mærkeligt… jeg uddyber) Jeg føler ikke på min barm når jeg er i bad, kun lige når jeg vasker min krop men gør det ikke sådan undersøgende… Men sidste Fredag fandt jeg en knude i mit venstre bryst. Den sad helt ude i siden og meget dybt langs ribbenene… Gulp.. Så blev weekenden lige pludselig lang idet at der var lukket ved lægen i Mandags pga. pinsen. Gik ærligt en del i panik – det ville være løgn at sige andet. Jeg var ude i at Mr. M skulle ringe til sin ven som er læge… meeeen den ide delte vi ikke rigtigt begge. Jeg kunne godt mærke at han syntes ikke det var så fedt at hans ven skulle befamle hans kærestes barm – det blev lidt for tæt på. Set i bagklogskabens lys.. I get it. Måske jeg  heller ikke var interesseret i at min veninde skulle befamle hans ædlere dele. Så jeg måtte pænt vente til det blev Tirsdag morgen og jeg igen kunne få fat på min læge. Fik en tid med det samme eller senere på dagen, hvor jeg kunne komme op og få ham til at undersøge det. Der var ingen tvivl –  der var en knude. Godt så. Hva´gør man så? Man venter på at Herlev hospital tager kontakt og giver en, en tid til en mammografi og en scanning.
Onsdag gik, ingen ringede. Torsdag kom og kl 15.00 ringede Hamlet privat hospital så til mig og sagde at jeg kunne få en tid Søndag kl 12.40 (altså igår) JA TAK!! Jeg kommer gerne på en Søndag.. Hell jeg ville komme om natten hvis de bad mig om det. Men fra Torsdag til Søndag –  der var ret lang tid til. Det var immervæk 3 dage hvor jeg ikke vidste om jeg var købt eller solgt.
Jeg har ikke været en særlig sød kæreste eller veninde for den sags skyld. Jeg kunne bare ikke oppe i mit hoved rumme hvis jeg endnu engang skulle rammes af en ulykke – jeg syntes at jeg havde taget min del af bad luck. Plus der er 3 fra vores vennegruppe og kreds der på 1 1/2 år er gået bort til en eller anden form for kræft. Det gør en lidt panisk. Så jeg har klart været mere hysterisk grundet historikken.

Jeg tog på Hamlet igår og fik for første gang i mit liv lavet en mammografi undersøgelse og havde hørt det ville gøre ondt. Men når folk siger det så udregner og sammenligner jeg altid i forhold til en fødsel – hvilket jeg nok ville betegne som noget alla det samme som at få amputeret benet uden bedøvelse… det gør naller. Avs…Det gjorde ondt, meget ondt – men ikke så det ikke var til at holde ud, på ingen måder.
Men jeg fik lavet undersøgelsen og fik set mit bryst i en form at jeg håber at jeg aldrig kommer til at se igen. Efter billederne skulle man videre til en scanning som blev lavet af en mandelig læge, så sad man der igen 2 gang på en uge at en mand skulle undersøge ens bryster, det bliver aldrig en oplevelse at jeg kommer til at vænne mig til. Specielt ikke når ens kæreste sidder i rummet og kigger på, mens en middelalderende mand grundigt undersøger dem. Vidste bare hvor min kærestes tanker var (Vær venlige at fjern dine hænder fra min kærestes bryster)… Men min kæreste er jo meget diplomatisk, så det ville han aldrig indrømme at han sad og tænkte.

Han lavede en scanning på begge bryster og kom heldigvis frem til at det jeg kunne mærke var en kirtel og kirtelvæv der havde ændret sig og ikke en lymfeknude eller værre en ondartet en af slagsen. Grunden til at jeg kunne mærke det så tydeligt, var fordi at jeg ikke havde så meget hud lige i siden. Men jeg kunne efter over en uges manglende søvn og mange mange tanker – endelig slappe af og gå hjem rolig og afslappet.!

Hvornår har du mon sidst undersøgt dit bryst – og gør du det overhovedet…? Det er vigtigt når man er i bad og har smurt dem ind i sæbe at man får lavet en ordentlig undersøgelse af dem, for det kan ændre sig fra dag til dag. Så det er rigtig vigtigt at man gør det i ny og næ. Jeg har været alt alt for dårlig til det, men det er der helt sikkert blevet ændret på nu.

Men heldigvis endte min historie godt. Som man siger, ukrudt forgår ej så let.

Dejlig Mandag
XX
R

41 kommentarer

  • Louise

    Puha en slem forskrækkelse!
    Hvor er det godt at der ikke var noget galt 🙂

    Siden  ·  Svar på kommentar
    • Rikke

      Det var en lang uge.. jeg tænkte ikke på andet… ;(

      XX
      R

      Siden  ·  Svar på kommentar
  • Mia Luise

    Puha, jeg sad og holdt vejret, mens jeg læste hele indlægget. Godt at det endte godt. Ventetid er forfærdeligt. Du har taget din del af ulykken, som du selv skriver. Hav en dejlig dag 🙂

    Siden  ·  Svar på kommentar
    • Rikke

      jeg kan godt forstå at der er mange der ville tro at min prøve var positiv. Men så tror jeg at jeg havde ventet med at skrive om det.. Puhaaaa.. det var ikke en sjov tid.

      Husk at mærk efter.

      XX
      R

      Siden  ·  Svar på kommentar
  • Pernille

    Pyha, sikke en historie Rikke! Godt du slap med skrækken!!!! Tak for at minde om noget vi alle burde gøre dagligt.
    Hav en dejlig dag,
    Pernille

    Siden  ·  Svar på kommentar
    • Rikke

      ALLE skal huske at mærke efter – det er så aggressivt at det nærmest kan komme fra den ene dag til den anden.

      ;(
      Så HUSK Det.

      XX
      R

      Siden  ·  Svar på kommentar
  • kathrine

    Jeg må straks i gang med at ‘befamle’ mig selv.. men det er jo let nok, eftersom der ikke er så meget at ‘trævle’ igennem med 2 lange theposer efter 2 børn… (GISP)!

    Siden  ·  Svar på kommentar
    • Rikke

      Det skal du altså huske… eller få manden til det – det siger de er den bedste måde at gøre det på. Han kender jo ligesom hvordan de plejer at føles. (hvis han kan huske det)…. 😉

      😉

      Siden  ·  Svar på kommentar
  • Puh det lyder ikke så rart 🙁 Håber at du er ok 😉

    Siden  ·  Svar på kommentar
    • Rikke

      Jeg er okay… men det var bare super ubehageligt. ;(

      Siden  ·  Svar på kommentar
  • Stine

    Wauw, jeg er vild med nuancerne i dit skønne skønne outfit 🙂

    Siden  ·  Svar på kommentar
    • Stine

      Og godt det ikke var noget alvorligt. Jeg tror også ofte, at vi er for dårlige til at undersøge os selv – måske af frygt for at opdage, at der er noget, der ikke er som det skal være?

      Siden  ·  Svar på kommentar
    • Rikke

      Præcis. det er derfor jeg ikke har gjort det særlig tit. Var super bange for at jeg fandt noget jeg ikke ville finde.
      Men man skal altså huske det. Så HUSK det.

      XX
      R

      Siden  ·  Svar på kommentar
  • Heidi

    Kære Rikke

    TAK for dit opråb, og en historie, som endte godt. Holdt også helt vejret indtil slutningen. ER glad på dine vegne over der ikke var noget. Jeg skal helt klart også blive bedre til det, især fordi der er en del kvinder i min familie, som har måtte sige farvel til livet pga brystkræft, og min mor har haft i underlivet.

    Tanker herfra
    Heidi

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • Puha, det er ikke spor rart at gå med uvisheden. Godt at der ikke var noget galt. Jeg kan godt forstå du var bange. Jeg mærker af og til efter, men jeg synes det er svært!

    Siden  ·  Svar på kommentar
    • Rikke

      Det er også mega svært. Jeg er jo så selv blevet “snydt”… Hvis man kan sige det sådan. Jeg har jo bare mærket noget der var anderledes og det blev jeg nødt til at reagerer på.

      😉 Men godt du gør det.

      XX
      R

      Siden  ·  Svar på kommentar
  • Sarah D

    Dejligt resultat smukke. Møs

    Siden  ·  Svar på kommentar
    • Rikke

      Ja vente tiden var næsten ikke til at holde ud…. Kys

      Siden  ·  Svar på kommentar
  • Uha uha, kan sagtens forstå du blev så forskrækket, man panikker altså noget, når der er noget, der ikke er som det skal være. Prøvede det selv med en mislyd på hjertet sidste år, som ikke var noget alligevel, men nåede at blive helt panisk 🙂 Godt at høre det var ok!!

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • Sara

    Puha! Kunne være man selv skulle komme i sving med at få mærket efter noget oftere.
    Ved ikke om jeg er den eneste der har det sådan, men jeg synes det er svært at vide HVAD man skal mærke efter, for alle har jo kirtler der kan mærkes. :S

    Siden  ·  Svar på kommentar
    • Rikke

      Du skal egentlig mærke efter om der er en uligehed i dine bryster og om du kan mærke små eller store knuder. Nu ved jeg ikke hvor gammel du er, men jo ældre man bliver. jo vigtigere er det. Crap at blive gammel.

      XX
      R

      Siden  ·  Svar på kommentar
  • Kat

    Det er så hårdt at gå rundt og vente! Gør dig selv en tjeneste og få en second opinion. Bare fordi.

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • Rikke

    Føj en forskrækkelse! Godt det var falsk alarm! Respekt for at du sætter det på dagsordenen og minder om at vi alle skal holde øje.

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • Henriette

    Dejligt at det endte godt og at du får os andre til at tænke os om og mærke efter.
    Håber du er ok nu 🙂

    take care Kh Henriette

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • Pia

    Puha, det lyder som en skrækkelig oplevelse. Godt du fik det tjekket og slap ud i god behold!

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • karin

    Du er godt nok heldig, at komme til inden for 3 dage, har selv ventet 2,5 uge for at skulle ind på rigshospitalet og igennem det samme:( det er frygteligt, at vente i uvished…… men dejligt for dig det ikke var noget alvorligt, håber det samme for mig;)

    Siden  ·  Svar på kommentar
    • Rikke

      Hej Karin.
      Jeg syntes selv at jeg kom hurtigt til. Men det var desværre 9 dage, men klart bedre end 2,5 uge. Andet er så tarveligt. Der skulle du have krævet et privat hospital.

      Vi skal ikke finde os i noget. Vores bryster vores regler. basta!

      😉

      Siden  ·  Svar på kommentar
    • karin

      Det viste jeg slet ikke man kunne:(men for sent nu, glæder mig bare til at få det overstået….
      So true;)

      Siden  ·  Svar på kommentar
  • sikke en forskrækkelse, godt at den historie endte godt, Rikke-pigen <3

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • Rikke Lyneborg

    Uha søde, godt der ik var noget alvorligt, og stof til eftertanke til os læser, skal da helt sikkert osse lige “gramse mine babser”.
    Kram fra Ryslinge

    Siden  ·  Svar på kommentar
    • Rikke

      ja du bliver nødt til at mærke efter – for lige pludselig så er der noget. Det er ikke sjovt. Og hvis hospitalet ikke kan leve op til deres venteliste – så SKAL de stille en privat klinik til rådighed.

      XX
      R

      Siden  ·  Svar på kommentar
  • Trine

    Puuuuuh, sikke en forskrækkelse…. Kan godt forstå du blev bange… Jeg kan dårligt holde til hovedpine uden at forestille mig alverdens skrækkeligheder… Daaajligt det endte lykkeligt!!!
    Krammer til dig smukke…

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • My

    Jeg vidste det! Men skønt du nu også ved det 🙂

    Siden  ·  Svar på kommentar
    • Rikke

      ja der var heldigvis ingen ting. Wuhuuuu.. Kom til kaffe snart igen. Frk. My

      XX
      R

      Siden  ·  Svar på kommentar
    • My

      Gerne også er det jo som fru my 🙂

      Siden  ·  Svar på kommentar
    • Rikke

      guuuuud ja, er det denne weekend? 😉 Tillykke. Håber du får den dag du drømte om.

      Kys

      Siden  ·  Svar på kommentar
  • Sødeste rikke, sikke en forskrækkelse!! – Hvor må det bare ha’ været en forfærdelig ventetid… Min veninde opdagede også en knude i sit bryst, og til info: Vagtlægerne griner ikke hvis man ringer om det, det har de faktisk også tid til at undersøge for! Ved ikke om det havde hjulpet dig så meget ifht. ventetid på de sidste undersøgelser, men min veninde fik afkræftet sin mistanke og kunne nyde det sidst eaf weekenden 🙂

    Jeg er glad for at høre det hele endte godt – og skal nok prøve at huske dit opråd 😉
    Kærligt kram W

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • Line Hovgaard

    PUUUHHH…. kan lige forestille mig hvordan du har haft det. Ventetiden er forfærdelig, da man frygter det værste. Hvor er jeg super glad for at høre de skønne nyheder! Så kan du trække vejret igen.

    Dansende glad lærerinde X Line

    Siden  ·  Svar på kommentar
    • Rikke

      Ja, vente tiden var forfærdelig. Det var faktisk ulideligt, hvis jeg skal være helt ærlig ;(

      Siden  ·  Svar på kommentar
  • Tina

    Syns’ også bare lige jeg vil sende dig en *virtuel krammer* Rikke – det fortjente du godt nok ikke at skulle igennem også – godt det endte godt!!! Og tak for at dele… <3

    Siden  ·  Svar på kommentar
    • Rikke

      Hej Tina.

      Hvor er du bare sød. Tusinde tak for tanken, det varmede helt vildt.
      Dejligt du læser med –

      Ha en dejlig dag
      XX
      R

      Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

TASTY DAYS // ILLUM..